maandag 15 april 2013

KUNST OF KITSCH MARKT


Jullie weten dat ik druk bezig ben met mijn grote werk, maar er zijn ook nog andere dingen die mijn aandacht vragen, zoals mijn deelname aan de kunst of kitsch markt van de red hat society.
Dit jaar is de landelijke dag van deze dames in Capelle aan de IJssel en ik ben gevraagd deel te nemen aan hun kunstmarkt.
Dus nu even het grote werk opzij en wat klein werk maken voor op de kraam.
Het is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, als jullie in de buurt zijn zie ik jullie graag!
Hieronder de beschrijving van de Rode hoeden Vrouwen:


_____________________________________________________________________
Capelle voor één dag “Red Hat City”; invasie van honderden Rode Hoeden Dames!

Zaterdag 20 april 2013 organiseert het Capelse Red Hat Chapter (afdeling) de “Talented Ladies “de landelijke Conventie van de Red Hat Society Nederland in Capelle aan den IJssel.
Dit evenement wordt jaarlijks door één van de Chapters georganiseerd en het Capelse Chapter heeft zich aangemeld om deze feestelijke aangelegenheid in Capelle aan den IJssel te houden
Het thema van die dag is Kunst of Kitsch!

De Red Hat Society- ook wel bekend als de “Rode Hoeden Vrouwen” - is in 2005 in Nederland ontstaan naar Amerikaans voorbeeld. 50 + vrouwen dragen paarse kleding,
een rode hoed en rode accessoires en doen met elkaar leuke, gekke dingen. Het Capelse Chapter “De Talented Ladies” is in 2008 opgericht en telt op dit moment 20 “Koninklijke Dames”.
Op zaterdag 20 april 2013 beginnen 500 Red Hat Ladies uit heel Nederland hun jaarlijkse Conventie op het Stadsplein van Capelle aan den IJssel.
Ze delen hun feestelijk dag met de inwoners van de stad, die de Kunst of Kitschmarkt ter gelegenheid van de conventie, kunnen bezoeken of die de bonte optocht van de dames, met fanfare voorop, kunnen gaan bekijken.
De Capelse afdeling, De Talented Ladies van Capelle, verzorgen deze feestelijke dag “waarop Capelle rood en paars kleurt”, aldus de organisatoren.
Ze vonden burgemeester Frank Koen bereid om samen met Queen Eleonora en Vice Queen Mary, de Red Hatters te ontvangen. Vanaf het balkon van de Rabobank heet hij hen hartelijk welkom op het Stadsplein.

Enthousiast wordt al maanden gewerkt aan het programma waarvan een groot deel in het centrum van Capelle zal plaatsvinden.
Zo is er vanaf 10.00 uur op het Stadsplein een Kunst of Kitsch Markt waarbij het plein met rode en paarse kleuren is versierd; een ontvangst van de Red Hat Dames
waarvan de meesten per metro komen; is er een optocht naar de IJssel door een deel van het winkelcentrum, voorafgegaan door Muziekkorps Eendracht Maakt Macht;
een vaartocht met Raderstoomboot De Majesteit en bij terugkomst op het Stadsplein een vrolijke afsluiting.

“500 vrouwen vanuit Chapters uit het hele land komen naar Capelle om kennis te maken met onze stad en de inwoners van Capelle met de Red Hat Society:
Ik zie de metro in Capelle al rood en paars kleuren door onze dames en zie ze allemaal uitzwermen over het Stadsplein ”, aldus Queen Eleonora.
“Wij willen de 500 Red Hat vertegenwoordigsters uit het hele land laten zien dat Capelle aan den IJssel een stad is waar wij trots op zijn en
waar het aangenaam verblijven is!” De organisatie en uitvoering van de Conventie wordt volledig door De Talented Ladies uitgevoerd in samenwerking
met WC De Koperwiek, de Kunstkring, muzikanten, Popkoor Jade en vrijwilligers.

La danse van Chagall Poeslief



2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, snap nu wel dat je heel druk bent, veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal dit een geweldig feest zijn! Geen wonder dat je het druk hebt. Wij krijgen natuurlijk wel de foto's te zien? Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen