woensdag 30 november 2011

WORKSHOP DINEKE UGEN

Vorige week heb ik een workshop gevolgd bij Tegendraads van Dineke Ugen. Zij heeft ons geleerd hoe je een ontwerp kunt maken voor je quilt of ander textiel werk, met behulp van calceerpapier.
Dit papier is transparant, dit leg je op je foto of zelf getekend ontwerp of lijn en tekent dan de voor jou belangrijke lijnen over. Dit kun je 1 keer doen maar ook meerdere keren, en dit dan over elkaar heen schuiven net zolang tot het voor jouw een goede compositie is.
(Een sterke compositie zit goed in elkaar als je het steeds een een kwart slag kan draaien en het toch een goed ontwerp blijft.)
Je kunt deze transparante lijnen ook uitknippen en als patroon gebruiken om je ontwerp eerst uit te proberen met papier, om zo de mogelijkheden te ontdekken.
Ik heb deze techniek gebruikt om tot de ontwerpen voor mijn huiswerk te komen die je ziet in het voorgaande bericht. Het werkt erg prettig omdat je goed overzicht houd op wat je doet en je kunt veel mogelijkheden uitproberen. In april krijgen we nog een vervolg op deze workshop.

COMPOSITIE HUISWERK

Naar aanleiding van de vorige lesdag over fotografie en compositie hebben we heel wat huiswerk opdrachten gekeregen om te oefenen met compositie. Leuk om te doen, je gaat heel anders kijken naar je omgeving en haalt ook daar weer inspiratie uit. Hierbij foto's van mijn huiswerk en ook de huiswerkopdracht heb ik wat opgepimpt .
De foto's horen bij de ontwerpen hieronder, lijkt me verder duidelijk.
3- zoek nieuwe composities met je frame/raampje in je foto's
Er waren veel collage opdrachten deze keer, dus ik kon me heerlijk uitleven. Hierbij een paar foto's.
collage's in 2 kleuren.

dinsdag 29 november 2011

AA EN STEMPELEN

Na een dagje stempelen met medestudenten Hieke en Inge heb ik meteen een mooi voorraadje kleine lapjes om te gebruiken voor bv. AA's. Ik heb ook wat van de gordijnstalen gebruikt die onderdeel waren van de 12 dozen stof die ik een tijdje terug heb gekregen. Het geeft een leuk effect om over een bestaand patroon heen te stempelen.
En aangezien ik nog een AA op het programma had staan heb ik meteen 1 van de lapjes gebruikt. Ik heb er 1 met een lelie gemaakt, die al op de stof stond, daar overheen gestempeld. En verder geborduurd met de hand en de naaimachine. Inmiddels is hij al met de post mee.

maandag 28 november 2011

ACTION

Laatst had ik een AA. gemaakt voor het thema reizen met een spulletje wat ik had gekregen om te proberen. Er werd me toen gevraagd wat dat voor spul was. Inmiddels weet ik wat het is is. Het komt van de Action en wordt canvas papier genoemd. Waar zouden we toch zijn zonder die fantastische winkel. Het is te vinden bij het foto papier. Ik heb de verpakking even ingescand zodat jullie het kunnen herkennen als je op zoek gaat. Je kunt er goed op printen/kopieren en het is makkelijk met de naaimachine te verwerken.

woensdag 16 november 2011

COLLAGE'S

Ik ben lekker bezig geweest met de opdrachten voor de opleiding. Vooral de collage's vind ik heerlijk om te doen. Er zijn er 4 klaar die laat ik alvast even zien. 2 daarvan hebben een andere vorm gekregen, een harmonicaboekje en labels, en er zijn ook verschillende materialen in verwerkt. Ben benieuwd of jullie de onderwerpen herkennen (lijnen,vorm,patronen en struc/textuur)Ik heb ook al veel foto's gemaakt van de omgeving en in de stad, wat gaat alles er anders uitzien als je gaat letten op lijnen, vormen, architectuur,licht, evenwicht enz. Zelfs gewoon in onze eigen tuin heb ik een hele fotoshoot gedaan en die tuin is echt niet zo groot.

vrijdag 11 november 2011

FOTOGRAFIELES

Zaterdag weer naar Amsterdam geweest voor de 2e lesdag. Deze keer les gehad van Joanna Wroblewska over fotograferen. Erg interessant en veel van geleerd. Zoals over compositie , camera instellingen,analyse van het beeld enz. We zijn ook foto's gaan maken in de stad oa. bij het Paddestoelen Paradijs(tentoonstelling)hier groeide ook schimmels op een wand van tomatensaus, en op de bloemenmarkt.